top of page

הקסגרמה 4 - איוולת נעורים

תמונת הסופר/ת: אריאל חודורקובסקיאריאל חודורקובסקי

הקסגרמה מספר 4 מספר האי-צ'ינג נקראת: איוולת נעורים. היא מורכבת מטריאגרמה של הר ומתחתיה טריאגרמה של מים. מים ☵ מתחת להר ☶.



ההקסגרמה מתארת תמונה של מעיין הנובע בתחתית ההר. המעיין משקף את אנרגיית הנעורים המתפרצת וחסרת הניסיון.


מיי המעיין אינם יודעים בהתחלה לאיזה כיוון לזרום, הם נובעים החוצה בהתפרצות, אך תוך כדי התנועה כשהם עוקפים חסימות וממלאים בורות, אט אט הם מצליחים לסלול לעצמם את הנתיב הנכון.


ההקסגרמה מתארת את הנער/ה המכירים בחוסר הניסיון שלהם, הרוצים והמחפשים מורה שיוכל להוביל אותם בדרך. עליהם לפנות אל המורה בצניעות רבה ובהכרת תודה על הסכמתו להדריך ולהוביל אותם. רק לאחר שהם ירכינו ראש, יתמסרו ויהיו קשובים לכל דברי המורה, הם יוכלו ללמוד ממנו באופן יאה ולהצליח.


לכן אין התפקיד של המורה לחפש את תלמיד, על התלמיד לחפש את מורו. כיוון שאחרת, יתכן ולא תתקיים בתלמיד הבשלות הראויה והרצון לעבור תהליך של למידה, הדורש הרבה השקעה, התמדה ומסירות.


ואיך כל זה מתקשר לתרגול שלנו?


מי הוא אם כן לדעתכם המורה בצ'י-קונג היודע להוביל אתכם את הדרך? שעליכם להתמסר אליו באופן מוחלט, להסכים להיפתח, להקשיב ולהפנים את הנחייתו ללא סייג?


האם זה אני - אריאל או כל מורה אנושי אחר? התשובה היא כמובן שלא. תפקידי כמורה אנושי הוא רק לקרב אתכם באמצעות נסיוני למורה המקורי שלכם, הנוכח בתוככם והוא כמובן האנרגיה עצמה - הצ'י!


כשאנו נעשים מודעים לצ'י ומאפשרים לו להוביל אותנו, באמון וידיעה מלאה שהוא יודע מה נכון וטוב עבורינו, רק אז נוכל לחוות את השינוי האנרגטי, הגופני והתודעתי דרך התרגול.


לכן תפקידי כמורה, הוא רק לחבר אתכם אליו, שתצליחו להרגיש אותו, ובהמשך תוכלו לאפשר לו להוביל אותכם. אתם תדעו זאת כי בעת התרגול תתעורר בתוככם התרגשות, תשוקה והתלהבות פנימית המלווה בשקט עמוק, תרגישו מובלים ולא מובילים, תרגישו תחושת חיות עמוקה המתעוררת בתוככם.


זיכרו, שרק הצ'י יוכל להוביל אתכם בחזרה למקור, למקום שממנו אנרגית החיים שלכם נובעת. אין אף אדם היכול לעשות זאת עבורכם. ממש בדומה למי המעיין הסוללים לעצמם את הדרך בחזרה לים הגדול.


כשהצ'י זורם בחופשיות ובטבעיות גם הרגשות יזרמו ויתחלפו. הכל ימצא בשינוי תמידי ובתנועה אינסופית, ללא כל תקיעות וזה הסוד הגדול לשמירה על הבריאות שלנו.


אז זכרו ש: "הצ'י זורם להיכן שנמצא המיינד".


לכן בצ'י-קונג יש לאפשר למיינד להתיישב בתוך הגוף, להיות דומם ולהפסיק לשלוט, כי רק כך האנרגיה שלנו תוכל להתכנס פנימה, להתאסף ולנוע בחופשיות.

Comments


bottom of page