בתחילת הדרך בתרגולי הצ'י-קונג הגוף והנפש מרגישים מנותקים. אנחנו עובדים עם הגוף דרך תנועה אך לא מרגישים את התנועה הרגשית תוך כדי.
תהליך זה של חיבור בין הגוף לנפש לוקח זמן ומתפתח לאיטו דרך התרגול היום יומי.
ישנם אנשים שהחיבור בין הגוף לנפש יתרחש מהר ויש כאלו עם מערכות הגנה פסיכולוגיות חזקות יותר שיקח להם הרבה זמן (כמוני 🤓) להתעדן ולהרגיש את התנועה הרגשית בגופם.
אחד התהליכים המאיצים את החיבור היא ההבנה כיצד לעבוד עם 'רקמת הצ'י' או 'החליפה הפנימית' בגוף, שלעיתים גם נקראת 'גוף המשי'.
הרקמה המעודנת הזו העוטפת את כל הגוף, מהווה את האספקט הפיזיולגי-גשמי של האנרגיה בגוף. אפשר לומר שהיא מהווה את הנתיבים לתנועת האנרגיה בגוף, בדומה לרעיון המרידיאנים ברפואה הסינית.
כשאנחנו נעשים מודעים לרקמה הזו ומטפחים אותה, החיבור בין המימד הרגשי לגופני יתחזק מאוד. המטרה שלנו דרך החיבור הזה הוא ללמוד כיצד לנקות את עצמנו רגשית דרך העבודה הגופנית.
תהליך נקיון זה יאפשר לגוף להפוך להיות לפילטר יעיל לצבר הרגשי. במילים אחרות, לא לצבור לתוכו את כל העומסים הרגשיים, שבהמשך יגרמו לחסימה של התנועה האנרגטית בגוף ולאחר מכן באם החסימה נעשית כרונית גם לחסימה יותר גשמית ברמה הפיזית.
שימו לב לפתיחת הידיים שלי בסרטון, כיצד הן נפתחות מעצמן דרך החיבוריות הנוצרת בגוף כשאנחנו לומדים לעבוד עם החליפה הפנימית. החליפה, בדומה לבלון, מתנפחת ומתרחבת עם הכוונה הפנימית והנשימה.
כשהגוף מחובר כיחידה אחת, אנחנו משקיעים פחות מאמץ בתנועה וכך לומדים להרפות ולשחרר תוך כדי. אז נוכל לשים לב לתנועה הרגשית המתרחשת בתוכנו ולתהליך הנקיון שהתרגול מעניק לנו.
במסגרת התוכנית השבועית שך מנזר הצ'י-קונג, תלמדו לעמוק כיצד לעבוד עם "רקמת הצ'י" שבהמשך תסייע לכם גם לבנות את המרכז - הדאן טיאן התחתון.
Comments